torsdag 1. juli 2010

3G og 100 km/t med hjulbob i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane

I svingene kommer vi opp i hundre kilometer i timen og får en G-kraft på 3, sier tidligere Norgesmester i Bob, Jan Olav Aune.

Vi er i Skandinavias eneste Bob- og Akebane, noen hundre meter forbi Hunderfossen familiepark. Vi skal kjøre hjulbob for første gang.

3G betyr på en måte at vi blir tre ganger så tunge, forklarer Jan Olav. Vetle med sine 35 kg blir altså 105 kg. Det er viktig å sitte rett i ryggen, og forsøke å puste normalt under turen, fortsetter han. Luft i lungene bidrar til å stabilisere ryggsøylen. Man blir faktisk litt kortere av å kjøre mange ganger, G-kreftene trykker ryggen sammen. Javel, ja.
Det har hendt at noen har spydd. En gang var det en som gjorde i buksa, G-kreftene trykker jo ting nedover. Jan Olav bygger sannelig opp forventningene, og fortsetter; det er kanskje lurt å gå på do før vi starter. Denne opplysningen ser ut til å gjøre Vetle litt skeptisk...


Vetle står på toppen av banen og sjekker forholdene like før vi skal starte. Kan man virkelig gjøre i buksa ved å kjøre ned her?... Skumle greier.


Vi setter oss i en doning som ligner mer på en hjemmelaget Olabil enn de Bobbene vi har sett på TV. Heldigvis for oss har Jan Olav omkring 10.000 turer opp gjennom årene, og aldri hatt ulykker. Bortsett fra han som gjorde i buksa, da.

På vei ned suste vi forbi en av svingene, Bukkerittet, så fort at fotoapparatet ikke rakk å fange oss opp - selv i sportsmodus...

















Vel nede, fortumlet og litt ør etter en heidundrande tur, var Vetles aller første kommentar: Kult, vi må prøve igjen. Jeg gjorde ikke i buksa engang! 

Se filmen fra hjulbob-turen her:


Les mer om hjulbob og Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane. Se også åpningstider og priser for hjulbob sommeren 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar